Loading Evenimente
  • This eveniment has passed.

Ce este și cum poți preveni infecția cu HPV?

5 March 2021 @ 12:00 am

webinar infectia cu hpv - societatea parintilor informati - prevenire cancer col uterin

Știai că infecția cu HPV (Human papillomavirus) poate provoca nu mai puțin de 4 tipuri de cancer? Iar în privința cancerului de col uterin este responsabilă de peste 90% din cazuri.

Din păcate, infecția cu HPV nu poate fi tratată dar există soluții pentru prevenirea ei. Iar acestea se aplică încă din copilărie.

Înscrie-te la webinar și află mai multe despre cum poți preveni infecția cu HPV!

Planul European privind Lupta cu Cancerul

Comisia Europeană a lansat Planul European privind Lupta cu Cancerul – o prioritate majoră în domeniul sănătății a Comisiei von der Leyen și un pilon-cheie al Uniunii Europene a Sănătății. Având ca punct de plecare noile tehnologii, cercetarea și inovarea, Planul privind Lupta cu Cancerul stabilește o nouă abordare a UE în ceea ce privește prevenirea și tratamentul cancerului. Acesta va aborda întregul parcurs al bolii, de la prevenție la calitatea vieții pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor, concentrându-se asupra acțiunilor în care UE poate aduce cea mai mare valoare.

Planul privind Lupta cu Cancerul este structurat în jurul a patru domenii-cheie de acțiune, cu 10 inițiative importante și acțiuni de sprijin multiple. Acesta va fi pus în aplicare utilizând întreaga gamă de instrumente de finanțare ale Comisiei, în valoare totală de 4 miliarde EUR fiind alocate pentru acțiuni de combatere a cancerului, inclusiv din programul EU4Health, Orizont Europa și programul Europa Digitală.

Prevenirea prin acțiuni care abordează factori de risc cheie, cum ar fi tutunul (cu scopul de a se asigura că mai puțin de 5% din populație utilizează tutun până în 2040), consumul nociv de alcool, poluarea mediului și substanțele periculoase. În plus, o campanie “HealthyLifestyle4All” va promova diete sănătoase și activitatea fizică. Pentru a preveni cancerele cauzate de infecția HPV, obiectivul Planului privind cancerul este de a vaccina cel puțin 90 % din populația țintă de fete a UE și de a crește semnificativ vaccinarea băieților până în 2030.

Program

17:00 - 17:20 - Prof. Dr. Alexandru Rafila - Legatura dintre HPV si cancerul de col uterin
17:20 - 17:30 - Discuții
17:30 - 17:50 - Dr. Dumitra Gindrovel - Infectiile cu HPV
17:50 - 18:00 - Discuții
18:00 - 18:20 - Diana Stanculeanu (psiholog si psihoterapeut) - Pubertatea intre vulnerabilitate si solutii
18:20 - 18:30 - Discuții
18:30 - 18:50 - Dr. Ana Bancila (medic primar radioterapie) , Dr. Bogdan Radu (medic specialist radioterapie) - Rolul radioterapiei stereotactice in tratamentul oncologic modern
18:50 - 19:00 - Discuții

Sponsori

Speakeri

Prof. Dr. Alexandru Rafila
Dr. Dumitra Gindrovel
Diana Stanculeanu (psiholog si psihoterapeut)
Dr. Ana Bancila
Dr. Bogdan Radu

Details

Date:
5 March 2021
Time:
12:00 am
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,