Oricât de sigur pe tine ești, în general și în privința lucrurilor de zi cu zi, când devii părinte parcă ai sentimentul că tot ce faci este provocator. Dintr-o data ești responsabil 100% pentru altă persoană, un pui de om, și ești copleșit de temeri și întrebări. Vrei să îl ții în siguranță, să îl îngrijești în cel mai bun mod și să îi alini orice durere, deși el nici nu o poate exprima încă.
Rolul de părinte vine cu multă bucurie, dar și cu provocări și emoții total noi. Iar cei mici nu vin cu manual de funcționare. Astfel că, începi să te informezi, din cărți, de pe internet, de la cunoscuți sau de la medicul pediatru. Uneori mai primești și sfaturi nesolicitate, care contrazic tot ce ai citit și ai decis să aplici.
Suntem norocoși să trăim într-o perioadă în care accesul la informație este foarte facil. Comunicarea cu oamenii, oriunde ar fi ei, este foarte ușoară datorită tehnologiei avansate. Răspunsul la orice întrebare este doar la un click distanță.
știm cu ce te confrunți zilnic
Oare tot ce citim este corect? Oare sfaturile primite sau citite pe internet funcționează pentru toți copiii, fără excepție? Dacă ar fi așa, poate că nici o proaspătă mămică nu ar mai fi extenuată după câteva nopți nedormite.
Nici o mamă nu s-ar mai plânge de colici, plânsul neconsolat al bebelușului, dificultăți în probleme de alăptare și tot așa. Și asta numai în primele luni. Întrebările nu se opresc nici când copilul mai crește.
Dacă ești părinte, cred că ești de acord că parcă întrebările nu se mai termină. Cum îmi ajut copilul să doarmă? Ce alimente sunt cele mai potrivite? Cum descopăr ce alergii are și cum mă organizez apoi cu alimentația? Care sunt controalele medicale de specialitate pe care ar trebui să le facem, preventiv?
Și acestea sunt doar cele care țin de sănătate. Apoi mai sunt lucruri ce țin de educație, de felul cum explicăm anumite lucruri și cum reușim să comunicăm cât mai bine și să construim o relație minunată cu cei mici. Iei decizii în fiecare zi și ai vrea să cunoști toate datele problemei și să poți estima rezultatele fiecărei decizii.
cine suntem noi?
Societatea Părinților Informați a apărut ca răspuns la nevoia firească a părinților de a prim informație de calitate, verificată, din surse de încredere. Este un proiect de educație lansat în 2019 la inițiativa Ella Congress&Events, unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente medicale din Romania, cu peste 25 de evenimente anual, în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Pediatrie.
Am hotărât astfel să folosim faptul că avem acces la doctori minunați, foarte bine pregătiți pe domeniul lor, pentru a oferi părinților informație utilă, pe domeniile lor de interes. La început organizam doar evenimente cu tematică medicală ce au deschis noi căi de comunicare între medici, cadre didactice și părinți. După aceea, în anul în 2021, am lansat prima Tabără de familie. Aici, părinții și copiii au găsit cadrul perfect pentru a dobândi abilități de comunicare unii cu alții.
Cu timpul, subiectele discutate în evenimentele online au devenit tot mai multe. Pe lângă medici, am adus alături de noi specialiști și experți, pentru a susține părinții și a oferi informație de calitate, care să ne ajute să devenim părinți mai buni, mai conștienți și mai liniștiți.
Am susținut până acum webinarii educaționale și de informare pentru părinți și cadre didactice. Temele au fost diverse – somn, vaccinare, psihiatrie, oftalmologie, nutriție, alergii, etc. La fiecare eveniment au participat peste 1000 de părinți, bunici, educatori.
Ce ne dorim
Misiunea noastră este aceea de a educa, prin intermediul specialiștilor, și de a ajuta părinții să dobândească abilități și cunoștințe necesare pentru a crește copii sănătoși și fericiți.
Ne dorim să devenim sursa numărul 1 de informare pentru părinți. Vrem să fim o “bibliotecă” de informații medicale și nu numai. Ne dorim ca fiecare părinte să poată lua deciziile cele mai bune în creșterea copiilor, să primească sfaturile necesare, fie ele medicale sau de altă natură.
Doar împreună putem crea o generație de copii sănătoși, fericiți și echilibrați! Fiecare mesaj de mulțumire primit de la un părinte ne umple inima de bucurie. Ne aduceți aminte de ce am pornit acest proiect și ne dați curajul să mergem mai departe.
Vă mulțumim că sunteți alături de noi, în această călătorie minunată!